Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Arnout de Boer

Arnout de Boer Mijn naam is Arnout de Boer, en ik ben werkzaam bij NAM als Production Support Engineer. In mijn rol probeer ik productiesystemen te optimaliseren om zo efficiënt mogelijk gas te winnen. Daarvoor is technische kennis nodig, maar vooral veel samenwerking met collega’s.

Vooral dat laatste maakt mijn werk zo leuk. Toen ik net klaar was met mijn studie had ik het idee dat ik heel veel wist. Toen ik begon met werk (in het veld) kwam ik er achter dat er vooral heel veel was dat ik niet wist. Gas produceren is lastig, er zijn zoveel technische en niet-technische uitdagingen dat niemand het in zijn eentje kan. Het is ontzettend gaaf en leerzaam om met een divers team aan een lastig onderwerp te werken. En het is mooi om te zien hoe iedereen zijn of haar eigen unieke bijdrage aan het geheel levert. Het geeft veel voldoening om zo zeker te stellen dat huishoudens verwarmd kunnen worden, elektriciteitscentrales kunnen draaien, kunstmest voor voedsel geproduceerd kan worden of emissies bespaard kunnen worden.

Ik vind het leuk me te verdiepen in complexe onderwerpen. Hoe kan de energietransitie eerlijk verlopen? En wat betekent dat eigenlijk, ‘eerlijk’? Hoe moet de energietransitie plaats vinden in niet-rijke landen? Kan de leveringszekerheid en betaalbaarheid van energie gewaarborgd blijven? Worden we minder afhankelijk van het buitenland, of juist meer? Als YEO ben ik op zoek naar antwoorden op deze vragen. Op die manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan de energietransitie.