Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Nikay Sangers

Nikay Sangers Mijn naam is Nikay Sangers, 23 jaar oud en ik woon op het waddeneiland Texel. Een jaar geleden ben ik begonnen als offshore Operator/Mechanic voor Neptune Energy. Ik wist al vrij vroeg dat ik de offshore in wilde omdat mijn vader er ook in zit.

De olie- en gasindustrie kan en zal naar mijn mening een grote rol gaan spelen in de energietransitie. Om een goede gesprekspartner te zijn en op positieve wijze deel te nemen aan deze maatschappelijke discussie, is het van belang om een duidelijk beeld te schetsen over de mogelijkheden en kansen van de industrie. Dit is dan ook de reden dat ik YEO wilde worden, om bij te dragen aan de discussie, te luisteren naar wat er speelt en een gezicht te geven aan de industrie. In de energietransitie zullen wij onze rol moeten pakken en ervoor zorgen dat deze onmisbare rol die onze sector in de energietransitie moet spelen, onderdeel blijft van de discussie.
Tevens vind ik dat de mening van young professionals van belang zijn om de energietransitie in een breder perspectief te plaatsen. Dit omdat wij met een ander perspectief naar de toekomst kijken, niet alleen vanuit het oogpunt van onze industrie, maar ook naar de gehele transitie naar duurzaamheid.

Er wordt mijns inziens niet realistisch genoeg gekeken naar de rol die groene energie op dit moment of de komende jaren kan spelen in ons energiesysteem. Ondertussen kijken wij naar hoe we nu ‘van het gas af’ kunnen terwijl we geen betaalbare, betrouwbare of veilige alternatieven hebben. De industrie neemt zijn verantwoordelijkheid en is dan ook gericht op het verminderen van haar uitstoot en continu aan het werk om aan de strenger wordende klimaateisen te voldoen etc. Graag zie ik dat er realistisch wordt gekeken naar wat haalbaar is in het gehele traject naar een groene en duurzame toekomst.