Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Sybrich Wiersma

Sybrich Wiersma Mijn naam is Sybrich Wiersma, ik ben 27 jaar en woon in Leeuwarden. In 2016 ben ik als stagiair bij Vermilion Energy begonnen bij de afdeling External Affairs. Ondertussen werk ik al meer dan 3 jaar met veel plezier bij Vermilion en hou ik me bezig met communicatie en externe relaties. Ik ben een bescheiden en nuchtere Friezin die via het YEO programma graag een steentje wil bijdragen aan de energietransitie.

Voordat ik begon met werken in deze sector had ik weinig kennis over de energie, zoals hoe het zit met de energievraag en het aanbod in Nederland. Dit was voor mij genoeg reden om YEO te worden. Kennis en informatie delen over de bijdrage van onze sector in de energietransitie en meedoen in de maatschappelijke discussies. De sector kan hierin bijvoorbeeld een rol in spelen door bestaande infrastructuur te hergebruiken voor andere energie neutrale bronnen, maar ook kennis delen over de ondergrond.

Op dit moment zie ik weinig ‘young professionals’ uit de olie- en gassector in de maatschappelijke discussies over energie, maar dat betekent niet dat we er niet zijn. Young professionals geven in mijn ogen een verfrissende blik op dit onderwerp, omdat het ook om onze toekomst gaat. Daarnaast is het belangrijk om met verschillende belanghebbenden in gesprek te gaan om de energietransitie vanuit verschillende oogpunten te bekijken: waar liggen de uitdagingen en waar kun je wat voor elkaar betekenen. Er zijn nog veel stappen te maken voor de energietransitie in Nederland en dat is en blijft een uitdaging.