Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Tom Covens

Tom Covens Ik ben Tom Covens, Field Production Engineer bij Vermilion Energy. Ik zorg voor de algemene monitoring en integriteit van onze assets in Nederland, waardoor de dagelijkse gasproductie binnenin het bedrijf op een correcte en veilige manier verloopt. Daarnaast zoek ik naar manieren om onze productie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

De belangrijkste drijfveer voor mij om in het YEO initiatief te stappen is om de kans te krijgen aan het energiedebat deel te nemen als vertegenwoordiger van de olie- en gasindustrie. Tot nu toe werd de stem van onze industrie en de stem van de young professionals in onze sector niet voldoende gehoord, terwijl wij veel meer kunnen bieden dan enkel olie en gas. De kennis die we bezitten kan bijvoorbeeld voor hernieuwbare projecten een meerwaarde zijn. Denk aan, onder andere, waterstofopslag, CO2-opslag, geothermie en offshore infrastructuur. Vanuit de olie- en gasindustrie zijn we bereid ons steentje bij te dragen aan het oplossen van de huidige klimaatproblematiek. Frisse ideeën vanuit de jongere generatie in de olie- en gasindustrie zijn hier zeker belangrijk in. Zeg nu zelf, wie wilt er niet bijdragen aan een klimaatbestendige energievoorziening?

Mijn wens is om de gewone burger kennis te laten maken met wat onze industrie werkelijk doet. Wij doen veel meer dan wat de negatieve berichtgeving toont. Sommigen zeggen dat de industrie stervende is, maar ik zie een heldere toekomst. Een toekomst waar onze industrie zijn kennis deelt bij hernieuwbare energieprojecten, waar we samen met andere betrokkenen in dialoog gaan om op zoek te gaan naar een vruchtbare symbiose om een schone, betaalbare energie te voorzien!