Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Amal Dahbi

Amal Dahbi Mijn naam is Amal Dahbi en ik ben werkzaam bij Neptune Energy als Project Engineer binnen de afdeling Decommissioning.

Daarnaast ben Ik ook een moeder van twee prachtige kinderen. Ik gun hun -en eventueel hun eigen kinderen- een gezond en gelukkig leven en dat ze zonder zorgen kunnen genieten van deze prachtige planeet die we thuis noemen.
Daarom is het minimaliseren van mijn eigen CO2-voetafdruk en het helpen van de wereld om van fossiele brandstoffen over te stappen naar groenere, duurzamere alternatieven, meer dan alleen een burgerplicht voor mij. Het is imperatief voor het voortbestaan van mijn eigen nakomelingen en de mensheid in het algemeen.

Bovendien heeft de recente politieke crisis aangetoond hoe kwetsbaar de wereldeconomie blijft voor systeemrisico's, waarvan klimaatverandering een van de belangrijkste is. In het licht van deze dynamiek moeten olie- en gasbedrijven doordachte keuzes gaan maken: zowel om hun economische veerkracht en reputatie te verbeteren, als om te overwegen of en hoe ze zichzelf kunnen herpositioneren om voordeel te halen uit de Energietransitie. Dit kan worden bereikt door doelstellingen voor netto-nul-emissies vast te stellen, inspanningen voort te zetten om hun activiteiten koolstofarm te maken en in het algemeen investeringen in emissiearmere technologieën te stimuleren.

Ik ben blij om te zien dat Neptune Energy al zulke gedurfde en dappere toezeggingen doet, en ik ben blij om met mijn kennis en inspanningen bij te dragen aan een veiligere, realistische en hopelijk soepele energietransitie.