Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Daan Boogaerdt

Daan Boogaerdt Mijn naam is Daan Boogaerdt, ik ben 33 jaar en woonachtig in Den Haag. Ik ben een actief persoon die houdt van outdoor-activiteiten en sport. Ik werk als Decommissioning Engineer bij Neptune Energy. Ik ben bezig met het voorbereiden en optimaliseren van de decommissioning projecten waarbij we onze infrastructuur weghalen of hergebruiken.

Mijn voornaamste reden dat ik YEO wil zijn is omdat ik kansen zie dat de olie en gas industrie kan bijdragen aan de energie transitie in de vorm van CCS (Carbon Capture & Storage) en groene waterstof productie. Echter moeten deze technologieën nog verder ontwikkeld worden in een breder perspectief om tot actie over te gaan, terwijl aan de andere kant de infrastructuur die hiervoor gebruikt kan worden langzaam weggehaald wordt

Met mijn kennis van de infrastructuur die wij als sector hebben, zou ik graag willen bijdragen bij een versnelde ontwikkeling van de CCS. Om ervoor te zorgen dat we geen platformen en pijpleidingen weg gaan halen die we hier goed voor zouden kunnen gebruiken. En daar speelt YEO een rol om de kijk op de zaken te belichten en onder de aandacht te brengen.

Ik ben zelf een groot liefhebber van tour-skiën. Heerlijk in de bergen omhoog lopen om daarna beloond te worden met een prachtige afdaling. Soms vraag ik me wel eens af of met de huidige snelheid van de opwarming van de aarde, of mijn kleinkinderen hier ook nog van kunnen genieten.
Met de groeiende wereldpopulatie en de hogere standaard van leven, zal de vraag naar energie de komende jaren nog wel blijven toenemen. Om de impact op het klimaat te minimaliseren of zelfs tegen te gaan is het dus nodig dat deze energie op een zo schoon mogelijke manier moet worden opgewekt.
Om daaraan bij te dragen zouden we als sector stappen kunnen zetten in:
• CCS
• Waterstof productie met overcapaciteit van windmolens
• CO2 en NOX uitstoot van platformen verlagen

Wat mij opvalt bij de discussie over de energietransitie is dat we bij het halen van onze klimaatdoeleinden niet kijken naar het daadwerkelijke resultaat, maar naar het berekende resultaat. Ik wil meepraten en luisteren over hoe wij een realistische en haalbare energietransitie voor elkaar kunnen krijgen.