Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Lars Jacobs

Lars Jacobs Ik ben Lars Jacobs, 34 jaar oud en sinds 2012 werkzaam als Drilling Engineer bij Total E&P Nederland. Sinds mijn aanstelling heb ik in verschillende functies gewerkt op booreilanden offshore en op kantoor, zowel in Nederland als in Frankrijk.

Met het klimaatverdrag van Parijs en het Klimaatakkoord in Nederland is het hoog tijd voor verandering in de energiesector. Iedereen begrijpt dat we niet van de ene op de andere dag kunnen stoppen met het gebruiken van fossiele brandstoffen in Nederland, daar hebben we een transitieperiode voor nodig. In deze periode is het belangrijk dat de industrie, de overheid en de verschillende stakeholders nauw met elkaar samenwerken om die transitie in gang te zetten en vorm te geven. Daar zie ik uitdagingen en daar wil ik mij graag voor inzetten.

Hoe kunnen we in Nederland de transitie maken naar een duurzame toekomst en welke stappen moeten we daar nu voor zetten? Ik denk dat we vanuit de olie- en gasindustrie in Nederland een significantie bijdrage kunnen leveren. Vooral op het gebied van CO2 opslag, het hergebruiken van de bestaande gasinfrastructuur, maar ook door onze kennis van de ondergrond en boringen. Geothermie staat bijvoorbeeld nog relatief in de kinderschoenen, maar dit is een prachtige manier om in de toekomst duurzaam warmte te winnen.

Als Young Energy Officer wil ik graag mee praten en mee denken om de energietransitie succesvol te laten verlopen. Ik geloof dat dit alleen lukt als alle partijen nauw samenwerken en zich er vol voor inzetten.