Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Manou de Vries

Manou de Vries Mijn naam is Manou de Vries en ik ben werkzaam als Legal Counsel bij Neptune Energy. Na mijn studie Rechtsgeleerdheid met specialisatie Strafrecht ben ik bij toeval in de offshore-industrie terechtgekomen – eerst bij een contractor en nu al een aantal jaar bij de grootste gasproducent op het Nederlandse deel van de Noordzee.

In mijn huidige functie kom ik al enige tijd in aanraking met de energietransitie. Bij Neptune Energy wordt grote waarde gehecht aan New Energy en zo zijn er al verschillende projecten op het gebied van o.a. CCS en groene waterstof in ontwikkeling. Ook in mijn persoonlijke leven speelt klimaatverandering en de rol die de energietransitie daarin speelt een steeds grotere rol, zeker nu ik vorig jaar moeder ben geworden van een zoontje.

Aangezien ik in mijn rol als jurist gedegen technische kennis over de inhoud en invulling van onze energievoorziening en de energietransitie mis, lijkt het Young Energy Officer programma mij een perfecte gelegenheid om deze kennis aan te vullen, zodat ik deze kennis vervolgens ook over kan dragen.

Zoals onze CEO onlangs mooi zei: olie en gas zijn de fundering van de energietransitie. Ik hoop dat ik door middel van mijn rol als Young Energy Officer kan bijdragen aan een positieve beeldvorming van het produceren van de aardgasreserves zolang we nog gas nodig hebben in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat gas dat in Nederland geproduceerd is, een 30% lagere CO2-uitstoot kent dan dat van importgas. Genoeg redenen om voor onze industrie een toekomst en een rol bij het behalen van de gestelde klimaatdoelen te zien.