Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Michiel Groen

Michiel Groen Mijn naam is Michiel Groen en ik ben werkzaam bij Wintershall Noordzee als HR Business Partner.
In deze rol draag ik vanuit de afdeling Human Resources bij aan het realiseren van onze operaties en projecten. Het is een vrij brede rol qua taken en verantwoordelijkheden. Voor verschillende (technische) afdelingen binnen de organisatie leid en begeleid ik de zaken met betrekking tot personeel en organisatie. Ik ben in september 2012 begonnen bij Wintershall Noordzee en zo in aanraking gekomen met de wereld van offshore olie en gas operaties.

Ik vind energietransitie een interessant onderwerp, o.a. door de sector waarin ik werk en door de maatschappelijke relevantie. Daarom heb ik mij opgegeven voor het Young Energy Officers programma. Een initiatief van Element NL (voorheen NOGEPA) om met jongeren, die werkzaam zijn bij één van de leden, een stem te geven. De samenstelling van het team is divers, dat spreekt mij erg aan. Samen kunnen we veel bereiken en een positief geluid laten horen vanuit de sector met oog voor de toekomst.

We zijn met elkaar in beweging, waarbij de vraag naar en aanbod van energie is veranderd. De mix van energiebronnen is aangevuld. Mede door klimaatdoelstellingen en maatschappelijke wensen vindt er een verschuiving plaats in de keuzes waar energie vandaan komt of dient te komen. Als sector zien we de noodzaak om mee te veranderen en wij willen daar ook actief aan bijdragen. Door vragen beantwoorden, meedenken en waar mogelijk oplossingen bieden voor vraagstukken die er spelen op het gebeid van energie.