Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Simeon Molenaar

Simeon Molenaar Mijn naam is Simeon Molenaar, Business Development Manager Energie Transitie, 31 jaar, getrouwd en vader van een prachtige dochter. Ik ga graag op in het moment, dit geeft me focus voor de dingen waar ik passie voor heb. Dit zijn dingen als; mijn gezin, de natuur, hiken en sporten, en zeker ook de energietransitie.

Voor mijn werk bij de NAM werk ik aan een grootschalig waterstofproject. In toenemende mate heb ik hierbij te maken met het creëren van sociaal maatschappelijk draagvlak voor de projecten die we doen. Als business development manager is het mijn taak om projecten te optimaliseren om zo de juiste balans te vinden tussen technische en niet-technische elementen van een project en goed te begrijpen hoe deze elementen het opzetten van een nieuwe waardeketen beïnvloeden.

Voor mij is het belangrijk om te begrijpen hoe elementen impact hebben op het totaal. Welke onderdelen kunnen we beïnvloeden om het geheel beter te maken? In de energietransitie is het essentieel om te begrijpen hoe verschillende onderdelen zich tot elkaar verhouden. Hoe zorgen we ervoor dat we het aanbod en de vraag op elkaar afstemmen? Wat zijn de kosten van de energietransitie en hoe kunnen we die optimaliseren? Wat betekent dit voor de leefomgeving van mensen en hoe zorgen we ervoor dat dit veilig gebeurd?

De energietransitie is complex. Ik wil mij graag inzetten om dit begrijpelijk te maken en hierover in gesprek gaan, door te kijken wat we kunnen beïnvloeden en hoe dit bijdraagt aan het energielandschap van Nederland.