Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Twan Goense

Twan Goense Mijn naam is Twan Goense, ik ben 26 en sinds anderhalf jaar werkzaam als Productie Engineer bij ONE-Dyas. Binnen onze Operations afdeling houd ik me voornamelijk bezig met dagelijkse productie, optimalisatie en voorspellingen van onze NL en UK-assets.

Anno 2020 speelt klimaatverandering en de energietransitie een steeds grotere rol in onze maatschappij, waarbij de olie- en gassector veelal negatief wordt weggezet als zijnde de oorzaak. Of je het hier nu wel of niet mee eens bent, als jonge generatie hebben we uiteindelijk hetzelfde doel: de wereld beter en gezonder achterlaten. En ikzelf dus ook, een ‘young professional’ die werkzaam is in deze sector. Enerzijds denk ik dat wij als industrie stappen kunnen maken om nieuwe en bestaande olie/gasprojecten efficiënter en duurzamer te maken. Maar ook dat onze kennis van waarde is voor andere toepassingen zoals CO2-opslag.

Echter denk ik dat het vooral nu belangrijk is dat we laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we nodig zijn. Dit begint met een eerlijk en duidelijk verhaal te vertellen naar de rest van de maatschappij. Uiteindelijk zullen we eerst in gesprek moeten gaan voordat we samen tot een oplossing kunnen komen. Dat gesprek ga ik als YEO graag aan!