Wie zijn wij

Bekijk wie er achter Young Energy Officers zitten
< Terug naar overzichtspagina

Machiel Brouwer

Machiel Brouwer Mijn naam is Machiel Brouwer en ik werk bij ONE-Dyas als Commercieel Adviseur.

Steeds minder mensen van mijn generatie zijn werkzaam in de olie- en gasindustrie. Hierdoor is het extra belangrijk dat de jongeren die er wel werken zich laten horen over de rol van onze industrie nu en in de toekomst. Dit om er voor de zorgen dat de discussie over deze rol onder alle leeftijden op een geïnformeerde en genuanceerde manier wordt gevoerd.

Ik zie de energietransitie als een essentieel onderdeel van het behoud van de wereld zoals wij deze nu kennen. Er zijn al vele positieve veranderingen te zien en er komen nog vele kansen voor nieuwe technologieën en bedrijven. Dit geldt ook voor de olie- en gassector waar veel te halen valt op gebied van uitstootreductie en andere energietransitie gerelateerde ontwikkelingen.

Voor onze sector en mijzelf zijn zaken zoals het meetbaar maken van de uitstoot en implementatie van uitstoot verlagende maatregelen, zoals elektrificatie van platforms, dingen die een significante positieve impact kunnen hebben. Zolang we nog aardgas nodig hebben is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de productie op een zo efficiënte en duurzaam mogelijke manier wordt gedaan. Op de langere termijn kan onze kennis van de ondergrond en de offshore-infrastructuur gebruikt worden voor initiatieven zoals ondergrondse CO2- opslag.

Door, als Young Energy Officer, in gesprek te gaan met verschillend geïnteresseerd en belanghebbende wil ik graag bijdragen aan een gebalanceerd beeld van de energiesector, waar de olie en gas voorlopig nog een essentieel onderdeel is.